Alla inlägg den 1 september 2009

Av Altmedia - 1 september 2009 14:52

I maj i år röstade EUparlamentet ned det så kallade Telekompaketet som skulle innebära ytterligare övervakning av inte bara det svenska folket, dessutom resten av EU. Telekompaketet innebär att internetleverantörer ska kunna ställas till svars för vad deras användare sprider informationsmässigt genom bloggar med mera. Internetleverantörer ska dessutom kunna begränsa utbudet på internet genom att censurera "olämpliga" hemsidor eller till och med endast tillåta vissa kommersiella hemsidor.


Nu vill Sveriges internetminister, Åsa Torstensson(c), att Telekompaketet tas upp igen och går direkt till förlikning där man återigen ska ta beslut om vad som är "bäst" för folket. Hon vill att beslut ska fattas snabbt, redan innan årsskiftet. (Ladda ner privatuppg. om Åsa Torstensson Här)*


Internet fungerar idag som världens mest fria media, där vem som helst kan yttra sig om nästan vad som helst (i de flesta länder), inte konstigt att makteliten ser internet som ett hot. Vi måste inse vad som är påväg att hända med våra rättigheter och agera därefter. Skrota Telekompaketet!


*uppgifer kommer från anonym avsändare.


På bild: Åsa Torstensson.

Av Altmedia - 1 september 2009 14:48

"Två veckor kvar till 15 september: Nu börjar slutspurten – delta på Septemberalliansens stormöte nu på onsdag den 2 september kl 18.


Plats: Seko klubb 119:s klubblokal, T Liljeholmen (innanför spärren, främre uppg från stan räknat)."


Septemberalliansen

Ovido - Quiz & Flashcards